Foto: Ragnar Omarsson

Socker och glykos får smälta i en kopparkittel och koka tills sockret karamelliserats och blivit vackert gyllenbrunt. Sen åker grädden och smöret ner i kitteln.

Om det ska bli en kolasås får den koka varsamt en stund, för att sedan hällas upp på glasburkar.

Om det ska bli en kola, kokas den försiktigt till drygt 120ºC, den temperatur som ger en kola som är seg till en början, men sedan smälter och blir himmelsk len i munnen. Kolan får svalna i formar över natten för att sedan skäras upp och slås in med en gammal vacker fransk maskin från 50-talet.

Basen är enkla och rena råvaror. Något annat än ekologisk färsk grädde, äkta smör och socker är det inte tal om. Glykos ger en lenare sötma och smidigare kola. Sen blandar vi ned godsaker som knapriga nötter, exotiska kryddor, söta frukter och bär, utsökt choklad och annat vi hittar. Vi är på en ständig smakresa, och svänger ihop nya kombinationer allt eftersom.

 
 
SÄSONGENS KOLASÅS:
 
CHOKLAD
Socker, grädde, glykos, smör, choklad (kakaobönor, socker, kakaosmör, sojalecitin), bourbonvanilj och havssalt.
 
KOKOS & LIME
Socker, glykos, kokospuré, grädde, smör, limejuice, kokosflingor och kokospuré.
 
MANGO & PASSION
Socker, grädde, glykos, smör, mangopuré och pasionsfruktspuré.
 
PEPPARMINT
Socker, grädde, glykos, smör, pepparmintsolja, bourbonvanilj och havssalt.
 
SALT LAKRITS
Socker, grädde, glykos, smör, lakritsrotsextrakt, salmiak och havssalt.
 
VANILJ
Socker, grädde, glykos, smör, havssalt och bourbonvanilj.
 
 
SÄSONGENS KOLOR:
 
CHOKLAD & KAKAOKROSS
Socker, grädde, glykos, smör, choklad (kakaobön0r, socker, kakaosmör, sojalecitin), krossade kakaobönor, bourbonvanilj och havssalt.
 
CITRUSBLOM
Socker, glykos, grädde, blodapelsinpuré, smör, grapefruktsjuice, naturlig grapefruktsessence och torkade rosenblad.
 
KOKOS & LIME
Socker, glykos, kokospuré, grädde, smör, limejuice, kokosflingor och kokospuré.
 
MANDEL & VANILJ
Socker, grädde, glykos, smör, rostad mandel, bourbonvanilj och havssalt.
 
PEPPARMINT & POLKA 
Socker, grädde, glykos, smör, krossade polkagrisar (socker, glykos, pepparmintsolja, färgämne karmin), pepparmintsolja, bourbonvanilj och havssalt.
 
PISTAGE & HAVSSALT
Socker, grädde, glykos, smör, rostade pistagenötter, bourbonvanilj och havssalt.
 
SALT LAKRITS
Socker, grädde, glykos, smör, lakritsrotsextrakt, salmiak och havssalt.
 
VIT CHOKLAD & HALLON
Socker, glykos, grädde, crème fraiche, smör, vit choklad (socker, kakaosmör, mjölkpulver, sojalecitin), hallon, jordgubbar, havssalt och bourbonvanilj.
 
VANILJ & HAVSSALT
Socker, grädde, glykos, smör, havssalt och bourbonvanilj.