Foto: Ragnar Omarsson

Socker och glykos får smälta i en kopparkittel och koka tills sockret karamelliserats och blivit vackert gyllenbrunt. Sen åker grädden och smöret ner i kitteln. Kolan kokas försiktigt till 124ºC, den magiska temperaturen som ger den perfekta kolan. Seg till en början, men smälter sedan och blir himmelsk len i munnen.

Basen är enkla och rena råvaror. Något annat än ekologisk äkta grädde, smör och socker är det inte tal om. Glykos används för att få en lenare sötma och smidigare kola. Sen blandar vi ned godsaker som knapriga nötter, exotiska kryddor, söta frukter och bär, utsökt choklad och annat vi hittar. Vi är på en ständig smakresa, och svänger ihop nya kombinationer allt eftersom.

NUVARANDE SMAKER:
 
CHOKLAD & KAKAOKROSS
Socker, grädde, glykos, smör, valhronachoklad, krossade kakaobönor, bourbonvanilj och havssalt.
 
CITRON & INGEFÄRA
Socker, grädde, glykos, smör, citronsaft, kanderad ingefära, citronolja och havssalt.
 
KAFFE ARABICA
Socker, grädde, glykos, smör, kaffe, krossade kaffebönor och havssalt.
 
KARDEMUMMA
Socker, grädde, glykos, smör, kardemumma, bourbonvanilj och havssalt.
 
MANDEL & VANILJ
Socker, grädde, glykos, smör, rostad mandel, bourbonvanilj och havssalt.
 
PEPPARMINT & POLKA
Socker, grädde, glykos, smör, polkakross, pepparmintsolja, bourbonvanilj och havssalt.
 
PISTAGE & HAVSSALT
Socker, grädde, glykos, smör, rostade pistagenötter, bourbonvanilj och havssalt.
 
SALT LAKRITS
Socker, grädde, glykos, smör, lakritsrotsextrakt, salmiak och havssalt.
 
VIT CHOKLAD & HALLON
Socker, glykos, grädde, crème fraiche, smör, vit choklad, hallon, jordgubbar, havssalt och bourbonvanilj.
 
VANILJ & HAVSSALT
Socker, grädde, glykos, smör, havssalt och bourbonvanilj.
 
 
VILANDE SMAKER:
 
APELSIN & CHOKLAD
Socker, grädde, glykos, smör, apelsinjuice, choklad, apelsinolja och havssalt.
 
APELSIN & STJÄRNANIS
Socker, grädde, glykos, smör, apelsin, citron, stjärnanis och havssalt.
 
ARRAK & CHOKLAD
Socker, grädde, glykos, smör, valhronachoklad, arrakessence, bourbonvanilj och havssalt.
 
BLÅ VIOL
Socker, grädde, glykos, smör, violessence, kanderade violer, bourbonvanilj och havssalt.

 
CITRON & VANILJ
Socker, grädde, glykos, smör, citronsaft, citronolja, bourbonvanilj och havssalt.

FRANSK ROS

Socker, grädde, glykos, smör, rosenessence, kanderade rosenblad, bourbonvanilj och havssalt.
 
FRISKA HALLON
Socker, grädde, glykos, smör, hallonpuré och citronsaft.
 
GYLLENE SAFFRAN
Socker, grädde, glykos, smör, saffran och havssalt.
 
KANDERAD INGEFÄRA
Socker, grädde, glykos, smör, ingefära, citron och havssalt.
 
KLASSISK VANILJ
Socker, grädde, glykos, smör, bourbonvanilj och havssalt.

KRYDDIGT LINGON

Socker, grädde, glykos, smör, torkade lingon, kanel, ingefära, kryddnejlika och havsalt.
 
MANGO & PASSION
Socker, grädde, glykos, smör, mangopuré och passionsfruktpuré.
 
ROM & RUSSIN
Socker, grädde, glykos, smör, russin, rom, bourbonvanilj och havssalt.
 
SAFFRAN & KORINTER
Socker, grädde, glykos, smör, korinter, saffran och havssalt.
 
SVARTA VINBÄR
Socker, svartvinbärspuré, grädde, glykos, smör och citronsaft.
 
ÄPPLE & KANEL
Socker, grädde, glykos, smör, torkade äpplen, kanel, bourbonvanilj och havssalt.