Pärlorna på studiebesök

På Lilla Nygatan 10 i Gamla Stan här i Stockholm finns sedan tre månader tillbaka vår närmsta granne i konfektyrvärlden; Polkapojkarna!

Direkt från de randiga karamellernas huvudstad Gränna kommer de, och om man har tur när man besöker deras butik kan man få se hur de bakar och få smaka varm, seg polkagris. Vi på Pärlans hade länge pratat om att ta kontakt med dem, när en av deras mästerbagare plötsligt dök upp hos oss istället. Vilken lycka!

Efter utbyte av godsaker och ytterst trevlig mailkonversation bestämdes det att Pärlorna skulle komma på studiebesök hos Polkapojkarna, och igår kväll gick det av stapeln. Trevligare tisdagskväll får man leta efter.

Här vare polkagrisar och karameller i alla dess färger och former!

Nygjorda polkagrisstänger på rullning!

Förväntansfulla pärlorna Sandra, Isabella och Helena.

Att slå in polkagrisstänger visade sig dock vara något helt annat än att slå in små kolor…

Men, Helena visade sig vara en riktig naturbegåvning på att baka och rulla stängerna, och förhoppningsvis kommer det en liten film om det inom kort!

Blir du också sugen på att besöka Polkapojkarna och deras fantastiska karamellkokeri? Kolla här och här för öppettider och annan info!

Tjing!

Pärlorna

94 svar till Pärlorna på studiebesök

 • Anna skriver:

  Urtrevlig blogg, kommer kika in med jämna mellanrum  :)

 • Anna-Karin skriver:

  Hej! Vilken fin hemsida! Underbara bilder! Man blir ju riktigt sugen! Men jag undrar över era öppettider, nog har ni väl öppet på lördagar? Titta in under Kontakt så ser ni vad jag menar. Kram från Anna-Karin

 • Miriam skriver:

  Hej och tack! Vad roligt att du har hittat hit. Självklart har vi öppet på lördagar numera – tur att du var uppmärksam! Vi själva finns inte alltid här på lördagar dock, men öppettiden är 10-15 på Vasastans Ost och då går det alldeles utmärkt att handla kola. Kram från Pärlorna!

 • Miriam skriver:

  Vad roligt, vi ser fram emot dina besök!

 • Lisa skriver:

  Hej, vad glad jag blev av att hitta den här länken på din blogg, Miriam! Du var verkligen pricken över i på min godisresa i somras, jag hade med mig min sambo (sedermera färstman) och vår kompis och löste in min kola/kaffekupong en varm junilördag, som tur var hade ni även vatten, jag höll på att försvinna i värmen. På kvällen var jag på middag hos mina fina släktngar (fuskkusiner, brukar vi kalla dem) och jag gav dem en ask som jag köpt av dig, de blev överlyckliga och sa att de bara har snålat och delat på någon enstaka kola – nu fick de en hel ask att dela systerligt på och det var så roligt att kunna glädja dem. De följer förstås också din blogg. Kupongen fick jag efter att ha beställt en kartong åt min fina syster i Göteborg (och en till mig) i våras, gissa om hon blev överraskad när det dök upp en vacker kartong från er alldeles out of the blue en dag? Ni är bäst! Vidare hade jag namnsdag häromveckan och gissa om min strålande fästman köpt Mias nya bok åt mig (och en cupcake maker men nu skryter jag bara)! Åh nu längtar jag till Stockholm igen! Tur att man kan beställa men det är inte samma sak… Kram och tack för att ni finns

 • nina skriver:

  Vilken fin blogg och fantastiska bilder. Ska genast ta och provsmaka era kolor. Vill också fråga en annan sak. Helena… gör du din fina frisyr själv ? svårt? tips? produkter i för att få det att hålla? Tack, nina

 • Miriam skriver:

  Hej Lisa!
  Vad roligt att du hittat hit! Jag kommer väl ihåg erat besök i somras -visst var det ni som så smart inhandlat en orange kylväska på Cajsa Warg att förvara alla godsaker i?;)
  Vi är superglada över att vi fick vara en del av din godisresa (vilket namn!) och väldigt smickrade över att du fortsatt sprida våra kolor till nära och kära. Ännu bättre är det att du hör av dig och skriver så många fina ord!
  Hoppas du får möjlighet att besöka oss snart igen.

  Kram och tack för att så trevliga kunder som du finns!

 • Miriam skriver:

  Åh, vad roligt att du gillar bloggen! Välkommen hit, och till våran butik förstås;)
  Som skapare av Helenas frisyr den där tagen tar jag mig friheten att svara; det hela gjordes väldigt snabbt, utan vare sig specialprodukter eller kam. Helena hade satt upp håret i en slags knut när det var fuktigt så att det blev lite lockigt i längderna, och sen svängde jag ihop två platta rullar i luggen och satte fast med nålar. På andra sidan benan tvinnade jag en slinga, ”tryckte” den framåt en aning för lite volym och fäste med en nål. Det kanske verkar komplicerat, men det är det verkligen inte! Det enda som kan tänkas behövas är lite tålamod och hårnålar (och kanske lite hårspray för säkerhets skull)

 • Lisa skriver:

  Hej igen,
  japp, det var vi!
  Kolorna blev mycket uppskattade på partyt och det bästa var nog att jag i vimlet glömde plocka fram den tredje asken så nu tar jag två kolor om dagen och njuter till kvällsfacebookandet (jag erkänner…).
  Vidare kan jag rekommendera alla att våga ha cocktailparty – det var superglammigt och väldigt kul. Man behöver inte ha bartender och sådär, vi lade in recepten i plastfickor så fick de som ville blanda sina egna och annars blev de bjudna när jag hade tid att blanda i minglet och vimlet.
  Jag hoppas också på en returresa så snart som möjligt. Till våren stundar bröllop och då måste jag ju förstås bjuda på kola!
  Kram på er! Jag behöver inte skriva keep up the good work för det gör ni ju ändå ;)

Bloggarkiv
 • 2013 (5)
 • 2012 (53)
 • 2011 (25)
bloglovin