Kakdoft i kolafabriken

Nu är caféet åter öppet efter sommaruppehållet och den tunga doften av grädde och smör blandas med smulig kakdoft. Såhär till "premiären" slog vi till på sockerkaka, som enligt oss är lite underskattad, med oemotståndligt sötsyrligt ringel av passionsfruktkola och knaprig, rostad mandel.

Receptet på sockerkaka kommer från vår kökschef Klaras gammelmormor, som arbetade som kallskänka på Waxholmshotellet under tidigt 1920-tal. Det är ett helt perfekt sockerkaksrecept, och därmed fick det även en plats i vår kommande bok (se här!)

För den som hellre vill ha något mindre till kaffet än en maffig sockerkaksbit finns det bl a dessa kolakakor med torkade lingon i, samt några hederliga schackrutor som dock inte kom med på bild.

Caféet samt butiken har öppet

Vardagar 11-18.30

Lördagar 11-17

Söndagar 12-16

Välkomna!

Tjing!

Pärlorna

21 svar till Kakdoft i kolafabriken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free

Bloggarkiv
  • 2013 (5)
  • 2012 (53)
  • 2011 (25)
bloglovin