Hårdhandskarna på

Under veckan har aktiviteten varit hög på Nytorgsgatan 38 – flytten är med andra ord i full gång!

Först ut ur lokalen var de gamla freonkylarna. Nog för att vi gillar vintage, men de här miljöslösande klossarna var sannerligen inte det bästa med 60-talet!

Henning och Olle klarade uppgiften galant, om än med hjälp av diverse snickargubbar och budkillar.

Olle pustar ut efter den sista kylen.

Nere i källaren pågick utrensning av diverse skrothögar med allsköns bageriprylar. En del kommer vi behålla, men det mesta for till en köks-skrotnisse. Det var dock rätt spännande att gräva igenom nästan 70 års bageriutrustning!

Sen var det dags för ordentlig rengöring av golv och vägg där kylarna hade stått. Att städa har aldrig förr haft ett sånt tydligt, tillfredsställande resultat!

Ute på gatan stod Mirjam och Mette och skrapade bort plast från skyltfönstrena. När vi jobbar sen kommer man kunna se hur det går till!

Olle, Henning…

...och Mirjam.

Sist för igår; att riva ner det sänkta taket.

Fortsättning följer!

Tjing!

Pärlorna

87 svar till Hårdhandskarna på

 • Lenita skriver:

  Alltså nu har jag just fått tag i några kolor från Pärlans konfektyr (i Lund), och himmel vad gott det är! Tittade på er hemsida för ett tag sen för att se ifall det kanske skulle öppnas fler ställen i landet, typ malmö/lund. För detta måste ju vara på en tio-i-topplista av drömjobb. Strålande kola, den smälter faktiskt i munnen, bokstavligen. Pepphälsningar från Lund

 • Miriam skriver:

  Åh, vad roligt att du hittat till oss Lenita!
  Vi blir oerhört smickrade över din fina bedömning av vår kola. Tack!
  Vi kan avslöja att en stor beställning kommer till Lund nästa vecka för att fylla på förråden… ;)

  Tjing!

 • Ultimate Cake skriver:

  Oj herrejösses vad jag känner igen mig! Köpte för fem år sedan ett bageri som hade varit igång sedan 1931 – och det hade inte städats sedan dess heller! Skrotkillarna fick såga isär den gamla ugnen från 40-talet och bära iväg, och källaren var full med diverse skit!
   
  Lycka till, och jag hoppas kunna besöka er någon dag!

Bloggarkiv
 • 2013 (5)
 • 2012 (53)
 • 2011 (25)
bloglovin