Konsten att göra sina egna Pärlor

 

Kan bli verklighet genom ett besök hos oss i butiken på Nytorgsgatan 38! Här finns alla råvaror och tillbehör som behövs för att göra sin alldeles egna kola. Vi säljer allt från kanelolja till glykos och kanderade rosenblad. Men även kolapapper, krossade kakaobönor och vaniljstänger! Och självklart är det precis samma produkter som vi själva använder oss av när vi kokar!

 

Kakaokross, polkagrisar och torkade lingon!

 

Perfekt vägledning kan man dessutom få med hjälp av Pärlans Konfektyr – Kolor, Jazz och Bakverk där man hittar recept och alla möjliga tänkbara tips för att riktigt lyckas med kokandet! Boken finns så klart också att köpa hos oss i butiken.

 

Välkomna in till oss och kolla närmare på vårt urval av råvaror och tillbehör!

 

Tjing från Pärlorna

 

Fint reportage!

 

I Expressens nya magasin Vintage hittar man det här fina reportaget om oss!

Himla trevligt, tycker vi! 

 

Vår fina Amanda som har hand om butiken!

 

Emma, Mira och Lisa!

 

Går att köpa i butik nu!

Tjing från Pärlorna

Förgylld kola till Alla hjärtans dag!

 

 

Vi kände för att göra något alldeles särskilt inför Alla hjärtans dag och bestämde oss för att låta rosenkolan prydas av finaste bladguld. En utsökt present till den man bryr sig lite extra om. Finns att köpa hos oss från och med idag, fredag!

 

 

Askarna får ett djuprött band och på onsdag och torsdag smyckas de även med en färsk, liten kvist av Brudslöja!

 

 

I skylten och caféet råder en romantisk stämning med färska rosor och ängsliga kärleksbrev.

Välkomna in i helgen!

Tjing!

Pärlorna

Nytt år betyder nya smaker!

Med ett nytt år följer ofta en längtan efter förnyelse, uppfräschning och nya, färska tag. Vi på Pärlans inleder året med att säga hej då till Apelsin & StjärnanisSaffran & Korinter och Kryddiga lingon.

Istället säger vi hej till tre alldeles nya kolor som förhoppningsvis ska plantera drömmar om den kommande våren!

Bland nykomlingarna har vi Fransk ros, en förtrollande kola med smak av vanilj som för tankarna till en sprudlande rosenträdgård på den franska landsbygden. Extra bedårande blir den med topping av just kanderade rosenblad. (PS. Till alla hjärtans dag passar vi på att förgylla rosenkolan med en ännu hemlig ingrediens!)

 

 

Vi välkomnar även Arrak & Choklad, en fyllig chokladkola gjord på den fina och ekologiska valrhonachokladen. Arraken med sin smak av punsch bidrar till den runda smaken och tillsammans bildar det en fantastisk kombo som känns som ett utmärkt alternativ för kafferepet.

 

 

Slutligen har vi nöjet att presentera Kanderad ingefära som med ett syrligt sting riktigt spirar med sin framträdande fräschör. En kola som lämnar en varm känsla i kroppen och samtidigt en utsökt hjälp mot förkylning.

 

 

 

Välkomna in till oss på Nytorgsgatan 38 och ta del av de nya smakerna!

Tjing!

 

Vi behöver förstärkning i köket!

Vi söker dig som vill jobba i köket, framförallt dig som vill ta dig an det fysiskt ganska tunga jobbet att skära kolan som kräver en del muskelkraft. Då vi i nuläget är många tjejer här, så tar vi gärna mot ansökningar från killar!

Vi kräver inte att du har tidigare erfarenhet av att jobba med konfektyr, inte heller att du har en faiblesse för 30-40-talets estetik, men värdesätter om du har ett sinne för det goda och det vackra. Det viktiga är din personlighet, vi vill att du är en glädjespridare med engagemang och vilja att ständigt utvecklas. Vi söker dig som är noggrann, kvalitetsmedveten, gillar högt tempo, tänker kreativt för att hitta smarta lösningar och inte drar sig för att hugga i där det behövs. Du bör ha förståelse för och gilla utmaningen att jobba i ett litet, entreprenöriellt företag. Då företaget växer och ständigt förändras, ser vi gärna att du utvecklas med företaget och så småningom tar dig an även andra roller.

Tjänsten är en heltidstjänst och tillsätts snarast. Frågor samt ansökan skickas till jobb@parlanskonfektyr.se

Om Pärlans Konfektyr:

Hos oss kokas det kola av ekologisk färsk grädde, äkta smör och prima socker på klassiskt franskt vis i koppargrytor. Den första kolan såldes i december 2010 och nu finns våra kolor i delikatessbutiker runt om Sverige. Kolans guldålder var 30-40-talet och vår butik på Södermalm i Stockholm andas flärden från förr.

Tack och hej, alla fina

Idag jobbar jag min sista dag på Pärlans.

Efter två slitsamma men väldigt, väldigt roliga år går mina viljor och visioner åt olika håll och jag känner att det är dags att avsluta det här kapitlet.

Jag började på Pärlans innan det ens fanns; Lisa kom fram och frågade mig om jag var intresserad av ett nytt företag som hon skulle starta mellan två svettiga danser på "Jazz Jam and the battle" på Kulturhuset en sen augustikväll 2010. Jag som dels redan var assistent åt konditorn Mia Öhrn och dels höll på för fullt med min vintageblogg Miriams Kafferep tyckte såklart att det lät som ett drömuppdrag. Vi började klura på sånt som om vi skulle ha vita eller bruna påsar, vilka smaker som skulle finnas och hur det skulle kännas, smaka och se ut på det här stället som skulle heta Pärlans. I november hittade Lisa en lokal att starta i, och produktionen kom igång med raketfart. Jag hade dock fortfarande ett annat jobb, så jag började inte på allvar förrän efter julen 2011. Sen dess har otroligt mycket hänt; vi har flyttat från Artillerigatan till Nytorgsgatan via St. Eriksgatan, jag har varit med i såväl Washington Post och New York Times som Minnenas Journal och Nya Wermlands-tidningen. Jag har lärt mig att koka kola på löpande band; från början var vi två som med stor spänning höll koll på tre kastruller med max 9 satser på en dag, idag är vi ibland två personer men oftast en som utan problem håller koll på sex kastruller med minst 18 satser på en dag. Vi har byggt upp något som drar folk från såväl nordligaste Sverige som hippaste New York och som nu även säljer som smör i bokform. Jag är vansinnigt stolt och glad över det här stället, även om det inte alltid känts kul och mina armar för evigt är märkta av brännhett kolakokande. Det har varit en berg- och dalbana av uppgångar och motgångar, men i det stora hela är jag glad att jag fick åka med på karusellen. Fram för allt är jag glad över vår pärlemorpärla till bok, "Kolor, Jazz och Bakverk", som är själva essencen av allt jag jobbat med och för här och kommer bestå även efter att jag lämnat stället. Bloggen, Facebook och Instagram kommer också finnas kvar med tillhörande bilder som jag fotat, även om de från och med nu kommer tas över av andra. Med detta sagt är det dock inte helt säkert att jag kommer försvinna helt och hållet; jag kommer nog ändå finnas med på ett hörn eller två. Men först, en lång och välbehövd julledighet!

Jag börjar faktiskt gråta när jag skriver det här, och det är med väldigt blandade känslor som jag går runt i lokalerna idag. Men, underbart är kort och nu är det dags för andra drömmar och idéer att ta plats. Ta gärna en titt bland gamla inlägg här på bloggen för att se allt som varit, och efter nyår kan ni åter igen följa mig på min egen blogg Miriams Kafferep.

Tills dess;
god jul, gott nytt år och på återseende!
Nu stämplar jag ut från Pärlansbloggen och ställer mig i köket för sista gången. Ni som handlar i butiken imorgon får alltså min sista hälsning till den här makalösa, påfrestande, fantastiska, asjobbiga och fina tiden som varit i dess sötaste form; Pärlans oemotståndliga kolor!

Tjing,

Miriam Parkman
 

Jag och Sandra förra sensommaren innan fotografering för ELLE Mat & Vin. Sandra lämnar också Pärlans med mig, för att slutföra sina ingenjörsstudier. Vi hälsar till alla fina, roliga och trogna kunder som stöttat, handlat och skrattat med oss genom de här två åren och hoppas att vi ses igen!

Julfönster

Miriam fixar och donar…

…med böcker, askar, nejlikoapelsiner och kanelknyten.

Ni har väl inte missat att vi börjat sälja våra råvaror!? Vaniljstänger, lakritspulver, glykos, salmiaksalt, kryddor, torkade lingon och olika oljor finns bl a i sortimentet för den som vill koka kola hemma på bästa sätt. Än så länge finns de bara i butiken, men i framtiden ska de även finnas i en webbshop.

Fina julkalendern från 50-talet är på plats.

God Jul!
Pärlorna

Den sista fredagen i november…

…virvlade äntligen snön utanför…

…Isabella och Miriam tog emot en finsk pressgrupp i sina bästa stickade jumprar och strumpor…

…gula rosor lyste upp på caféborden…

…liksom Isabellas jumper. Fint!

Tjing,

Pärlorna

p.s Imorgon finns Miriam, Klara och Isabella på ICA Maxi i Nacka och signerar böcker samt bjuder på smakprov mellan kl 11-13! Välkomna!

Pärlorna på NK!

Välkomna till NK:s julskyltning nu på söndag den 18 november!
Vi kommer finnas i bokhandeln på plan 3 och signera böcker, visa hur man gör en frisyr ur boken och bjuda på en liten påse kolor till de 50 första som köper boken.
Vi ses där!

Tjing,

Pärlorna

Värt att fira!

Boken har bara varit ute drygt en vecka, men den ska redan tryckas i 4000 nya ex! Hurra och fyrfaldigt leve!
Vi firar med dessa fina bilder, som vi lånat från Madeleine som har bloggen Bonjour Vintage. Kolla in den vettja!

Leila Lindholm har också gjort ett fint inlägg om boken på sin blogg, liksom piffiga Emma Sundh. Vi tackar och bockar för de himla tjusiga orden och bilderna!

Tjing,

Pärlorna

Bloggarkiv

  • 2013 (5)
  • 2012 (53)
  • 2011 (25)
bloglovin